HTML

Mindennapi szmötyi

Ami épp eszembe jut

Friss topikok

Linkblog

Hungarománia

2011.08.30. 10:25 Alkibiadész [alkibiadesz.blog.hu]

Szeretem Magyarországot. Imádom Erdélyt. Nosztalgiával gondolok a régi nagy Magyarországra. A románokat nem szeretem különösképpen. Azt javaslom, hogy egyesítsük Magyarországot Romániával.

 
Ha megnézzük a Trianon óta eltelt időszakot, azt láthatjuk, hogy igazából mindkettő ország csak problémáktól szenved. Mi magyarok egyszerűen nem vagyunk méretgazdaságosak, legszebb vidékeinket és városainkat elvették, csonkák vagyunk, gazdaságunk csak döcög, idegen hatalmakkal szembeszállni nem igazán vagyunk képesek, népességünk drámaian fogy. Sok területet elvettek a környező országok és lássuk be, nem tudunk mindegyikkel szembeszállni (esetleg az ukránok szívességből visszaadhatnák Kárpátalját, minek az nekik?). A legtöbb határon túli rész még nálunk is rosszabb gazdasági körülmények között van.
 
Aztán ott vannak a románok, akik pedig egyszerűen képtelenek bármit is tenni Európa egyik leggyönyörűbb területével. Ők a védekező stratégiát választották, ami meg iszonyatos energiákat emészt fel, állandóan románokat betelepíteni Moldáviából, betonputrikkal teleszemetelni Erdélyt, görögkeleti templomokat emelni, mesterségesen hatalmas államrendőrséget fenntartani. Szerencsétlenek összesen 40 kilométer autópályát bírtak hozzátenni az elcsatolt örökséghez 90 év alatt. Hatalmas teljesítmény.
 
Milyen érvek és tapasztalatok szólnak az egyesítés mellett?
 
  1. Magyarország népessége az elmúlt évtizedekben mintegy félmillió fővel csökkent, Romániáé sincs éppen növekedő pályán. Ha összerakjuk a két országot, kapunk egy 30 milliós államot 330 ezer négyzetkilométernyi területtel. Ez már méretgazdaságos, majdnem egy Németországnyi terület, ami már valami. Persze ezt ki is kell tudni használni, hiszen a Szahara-beli országok is hatalmas területtel rendelkeznek, aztán mire mennek vele? Ugyanakkor nekünk a legjobbak Európában a mezőgazdasági adottságaink. Van vizünk és alig várom, hogy azarabok majd úgy kuncsorogjanak az ivóvizünk után, mint most mi az olajuk után. Persze már el is kezdték felvásárolni a romániai földeket. Fillérekért.
  2. Nem is beszélve arról, hogy a sok önellátásra képtelen kis kelet-európai államocskákat és nemzetecskéket hogyan rángathatja pórázon Oroszország és a Nyugat. Egyrészről a Nyugatnak jó a megosztottság, hiszen az egymással versengő kis államocskák nem veszélyeztetik a túlértékelt és agyondotált mezőgazdaságukat, egymás ellen könnyen kijátszhatóak. Aztán az oroszoknak meg milyen könnyű ha sok kis országocskán kell átgázolni nyugat felé, nem pedig egy 40 milliós Lengyelországon vagy egy 50 milliós Ukrajnán keresztül, akik egyébként meg maguk sem tudják, mit is gondoljanak magukról. Nem is beszélve a keleti államok által teremtett új versenyhelyzetről. Új kihívásokra új válaszokat kell találnunk.  
  3. Az elmúlt kétezer év alatt Románia nem igazán volt történelemformáló erő, sőt ország sem nagyon volt, tehát nem igazán képesek magukat kormányozni. Nálunk sok államférfi volt, itt van mindjárt a Hunyadi család, akinek Mátyás fiát a kolozsvári szülőházára függesztett emléktábla egyszerűen csak a legnagyobb román magyar királynak aposztrofál. Tehát szükségük van egy jó kormányzatra, nekünk is, együtt talán könnyebb lesz. Lehetne Kolozsvár az új főváros. Gondoljunk csak bele, micsoda energiák szabadulnának fel egy új, közös főváros építésekor, autópályák hálóznák be robbanásszerűen az egyesített országot Budapesttől Bukarestig. Lenne tengerpartunk is.
  4. Mi már szép történelmi példákkal bizonyítottuk, hogyan lehet összeolvasztani népeket. Gondoljunk csak arra, hogy Budapest lakosságának mekkora aránya volt szlovák vagy német mondjuk az 1850-es években. A románok egyszer már feladták a nyelvüket, most még egyszer megtehetnék. Eddig párszor már visszahoztuk a nemzetet a sír széléről, a tatárjárás, Mohács után is.
  5. Minden különbözőség ellenére annyira nem is vagyunk különbözőek. Szlávok és germánok vesznek körül minket, egyikünk sem tartozik sehová. Vessük össze a hátunkat és növekedjünk együtt. Egy ötvenmilliós virágzó nemzetet vizionálok 2100-ra egy ötmilliós és egy tízmilliós ország helyett.

(pamflet)

29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkibiadesz.blog.hu/api/trackback/id/tr703190031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kötözködő 2011.08.31. 12:57:49

Az ötlet nem rossz, én már komolyan is elgondolkodtam rajta. A vegyes lakosságú erdélyi területeket, és a csaknem színmagyar Székelyföldet így lehetne határokon belülre hozni.
Egy államszövetségben (mert a közös állam elsőre túl nagy lépés lenne) egyesülhetne a két nép, amely szerencsésebb körülmények között természetes szövetségese lehetne egymásnak.
A "mindent vissza"-hozzáálásnak ugyanis semmilyen realitása és értelme nincs.

aeidennis 2011.08.31. 12:59:25

Ez nem új, a magyar király címei: Isten kegyelméből Magyarország, Dalmácia, Horvátország, Ráma, Szerbia, Bulgária, Galícia, Lodoméria és Kunország királya...

Elég csak egy királyt koronázni.

PerverzBabi · http://perverzbabi.blog.hu/ 2011.08.31. 13:01:19

Akkor már vegyük bele valamennyi Kárpát-medencei országot, hogy legyenek természetes határaink. Duna-menti Köztársaságot! :)

Tom és Jerry fan · http://www.tomesjerryfan.hu 2011.08.31. 13:11:54

Naja. Ehhez kellene az ÖSSZES elcsatolt terület ereje, hogy azt a rengeteg koszt, piszkot és bűnözést ki tudjuk takarítani Erdélyből meg a Román területekből, amit odaraktak ennyi év alatt. Ez mondjuk igaz minden területre, de úgy tudom a Románokra különösen.

paráznabillegető 2011.08.31. 13:22:30

aha.
aztán jó sok cigányunk lenne hirtelen.

1kutya 2011.08.31. 13:28:01

@paráznabillegető: mé? most nincs?

egyébként én már elkezdtem retrianonizálni, vettem 40ha-t odaát:-DDD

kertészrobi 2011.08.31. 13:35:01

Nem tudom a cikk hangvételéből adódóan a bloggíró gúgyolódik vagy sem. Tény, hogy a trianoni béke elhozta Európa ezen részének megosztottságát és hosszú távú ellenségeskedését. Ez jó a franciáknak, németeknek, oroszoknak egyszóval a nagyhatalmaknak, akik kijátszák a kis államokat egymás ellen és egyszerűen, könnyen bezsebelhető piacnak tekintik e területket.
Ezért lett volna jó a "visegrádi gondolat", amelyet megakadályoz a szlovák zsigeri magyarellenesség.(Meg sok másminden.) Ezért lenne jó a sokrétű gazdasági politikai együttműködés a környező államokkal. Ezt a célt szolgálhatják pld. az olaj és gázvezetékek tározók. Sokkal fontosabb lehet ez a gondolat néhány év (évtized) múlva az Eu. esetleges gyengüléséveé. Egyébiránt voltak erre (román-magyar föderáció) az 1919-as években tárgyalások.

Drótmalac · http://blob.blog.hu 2011.08.31. 13:43:20

Nagyon jó az ötlet. Amikor Erdélyhez csatolták Romániát, egyből fellendült az így keletkezett új ország, és azóta is szárnyal.

Terjeszkedhetne az egész két irányba, a szlovákokban és bolgárokban is van egy csomó potenciál. Ha meg a törökökre is rámegyünk, ott van a szomszédban a békés Irak a maga nagy olajtartalékaival.

Drótmalac · http://blob.blog.hu 2011.08.31. 13:47:10

Ja és Hungarománia lakosai a huronok lesznek. Egyértelmű.

Kristl 2011.08.31. 14:03:56

38 környékén is voltak erről tárgyalások az amerikaiak közvetítésével tudtommal.

Az ötlet nem rossz, de hogy felvegyék a magyar nyelvet, kvázi lehetetlen. :)

Göndör 2011.08.31. 14:37:25

Kifejezetten jó ötletnek tartanák egy nagyobb közép-kelet európai federációt. Csak el kéne végre felejteni ezt a nemzetállam dolgot, a kettőnek semmi köze egymáshoz. Hasonlóan, mint ahogy szekularizálták az egyházat az államtól, ugyanígy kéne a nemzeteket is leválasztani róla, és akkor sokkal egyszerűbb dolog lenne az egész.

Göndör 2011.08.31. 14:41:48

Az államnyelv dolgot szintén, ha ma kvázi minden szoftvert megkapsz olyan nyelven ahogy csak akarod, mennyire lenne ez nehéz a közigazgatásban? Erősen technokrata vagyok, szerintem a közigazgatás szogáltatás részét (a néniket akik az ablak mögött ülnek) simán le lehetne cserélni számítógépekre egy generáción belül, a többi gondot meg a piac megoldja magától.

levente49 2011.08.31. 14:44:15

A gondolat szép és érthető. DE! Emlékezzetek az NSZK/NDK egyesülésre! Az igen erős gazdasággal rendelkező NSZK kis híján beleroppant, amikor "átvette" az NDK-t. Vajon a magyar gazdaság erre hogyan reagálna?

kertészrobi 2011.08.31. 14:46:57

...Ha a Közép-kelet európai nemzetek erre a gondolatra önmaguk hajlandók is lennének, a nagyhatalmak minden! eszközzel megakadályoznák a szoros együtműködést. Sokkal könnyebb nekik a saját maguk keltette zavarosban halászni, a maguk keltette ellenségeskedést kihasználni. Sajnos adott esetben nem kell az ellenségeskedést kelteni,( elég volt ehhez trianon) van itt ellentét bőven. (Marosvásárhely néhány éve, szerbek szlovákok. ) A gondolat mindenképpen hasznos lenne az itt kihasznált népeknek.

fénycsepp 2011.08.31. 14:58:50

javaslom Horvátország szövetségbe emelését, csupán praktikussági (ld. tenger) okokból.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.08.31. 15:07:27

Oltári butaságokat ír a cikkszerző!

1., A környező népeknek sosem volt baja a magyarokkal, ha velünk éltek együtt ha nem, a királyaink csak az ő királyaikat büntették max, ha nem keresztényien kormányoztak!

2., Magyar elsősorban kelta nyelv, mint ahogy a germán és a szláv is! Sőt, a Dauthok váltak két felé, amiből lett a Dajcs, és a Tót, a tótok rabszolga sora kerültek a Római Birodalom kezdetén, amiből a Hunok, feltételezhetően mi Magyarok szabadítttuk ki őket, ezért tisztel minden szláv minket!

3., Nem a területi integritás számít, hanem a nyersanyag erőforrás! Nekünk termőföldből van sok, a környező országokban meg ipari nyersanyagból, és kiaknázható energia forrásból! A Kárpátmedence népeinek a gazdasága külön külön életképtelen...

Esetleg mi magyarok önálló életképes gazdaságot tudunk kiépíteni, ha a szélerőműveknek megépítjük a puffertározós vízerőműveket! Vagy pedig alacsony dúsítású itthon bányászott uránnal tudjuk majd a két új atomerőművet üzemeltetni!

Genetikailag pedig megegyezik a Kárpátmedencében élő mindegyik nép, tehát csak nyelvükben különböznek tőlünk, gyakorlatilag már ők is magyarok, és csak egy egy nép kultúremlékeit őrzők...

Alibenqka 2011.08.31. 15:14:22

Én szabad királyválasztó vagyok. Hívjuk meg a magyar trónra Mihály királyt, és csatoljuk vissza egész Romániát!

dr.kakaósbögre 2011.08.31. 15:20:03

én meg aszondom oszlassuk fel mindkét országot aztán a piac majd eldönti mi lesz.mert ezt ami most a határ mindkét oldalán van,úgy politikailag mint gazdaságilag,ostobaság továbbra is erőltetni.

akimellon 2011.08.31. 15:29:46

a @levente49: nszk-magyarország?
ndk-románia?
mi roppannánk bele a felzárkóztatásba?
Apa, asszem' frissíteni kéne a Romániáról alkotott képed.
Vagy a hülye post-ra csak hülyek kommentelnek?
Egyébként a holdat kéne Magyarországhoz csatolni!!

WinG 2011.08.31. 15:46:34

@1kutya: retrianonizálás :DDD ezt a szót felírtam a csuklómra, még jól jöhet

Drótmalac · http://blob.blog.hu 2011.08.31. 16:05:43

@Con Storm:

2. woww bazmeg állj le a katival

3. romániának annyi termőföldje van, mint magyarország teljes területe, állj le a gombával

aeidennis 2011.08.31. 17:17:46

@Alibenqka: Akkor bizonyára azt is tudod, hogy Magyarország királya csak katolikus lehet.
Ráadásul 1687-óta nem választják a királyokat Magyarországon.

Alibenqka 2011.08.31. 18:03:13

Át/kikeresztelkedés manapság már rutineljárás.

Dehogynem, tavaly április, vagy mikor volt? /valamint az I. vh. utáni idöszakban is felmerült egy ilyen irányzat/

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.01. 14:20:48

Őket megkérdezted? Nem biztos, hogy egy ilyen Magyarországhoz bárki is szeretne csatlakozni!

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.09.19. 22:18:11

Én inkább Ausztriával és Horvátországgal egyesülnék.

magyar-magyar szótár 2011.10.28. 07:55:46

@bogancs: Románia nagyon erős és ezzel a jógyerekek se mernek szembenézni, nemhogy a rosszgyereke. Egyszer a 442-es útról kanyarodjál már a 4-esre, ülj ki mellé egy hokedlivel és striguláz, hogy most az 'álságban minden hanyadik a magyar a kamioncsordákban. Ha 7 kamionból egy a magyar, az szép. Hát a személyautók. Hát az eperszedőknek milyen (olasz/spanyol) rendszámú autóik vannak. Azt, hogy milyen lenne egy válságvégi sima hétköznap, a hóvégikiszállítások 28-29-e k. lehet megsejteni előre.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.10.28. 21:24:59

@magyar-magyar szótár:

Az lenne csak a hiteles statisztika!

De tudod mit? Te meg ülj ki strigulázni Ausztriába az A1-esre, valahol Bécs után.

És strigulázd, hogy hány magyar van.

Az a helyzet ugyanis, hogy mi is, meg a románok is próbálunk az EU-val kereskedni. Namost a mi gyáraink a Dunától nyugatra vannak, így nem járják kamionjaink a 4-est. A románoknak viszont az a fő útvonaluk nyugat felé.

Na? Visszavágtam, vagy visszavágtam?

pöcögtető 2011.12.14. 14:43:56

De mi legyen a nyelvvel ?Nekünk kéne románul vagy nekik magyarul tanulni vagy esetleg cigányul ? Hirtelen a sok cigánynak lenne állása mert el tudna helyezkedni nyelvtanárként.
süti beállítások módosítása