HTML

Mindennapi szmötyi

Ami épp eszembe jut

Friss topikok

Linkblog

Kivégezték a Lakástakarékpénztárakat

2018.10.15. 12:54 Alkibiadész [alkibiadesz.blog.hu]

Alkibadész bácsi már régen megmondta!

https://alkibiadesz.blog.hu/2017/11/17/atgondolni_a_lakastakarek-penztarak_finanszirozasat

és

https://alkibiadesz.blog.hu/2012/04/11/lakastakarek_penztarak_ltp_allamositasarol

Teljesen egyetértek a javaslattal. Iszonyat pénzbe került az államnak, a nevető osztrák sógorok megint degeszre keresték magukat a nagyokos kurucokon. De remélhetőleg lesz rá megfelelő állami konstrukció. Egyrészt üdvözlendő cél a lakáspiac belassítása (ÁFA visszaemelés, fix kamat felé terelés), de remélhetőleg a másik láb is megmarad, vagyis az embereknek elérhető legyen a lakáscél.

Kicsit lehetett volna finomabban kezelni az ügyet (támogatás mértéke, kizárólagos lakáscélú támogatás stb.), de hát nem mindenki szereti a szikét: https://www.youtube.com/watch?v=UjtZgfRY5dc .

Kéremszépen, Alkibiadész előre megmondja: jönni fog az állami (bér)lakás építés. Felkészül Garancsi. És önmagában ez sem gond, ha kellő tőkével, kellő minőségben és árazáson össze tudják hozni. Nem hülyeség.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkibiadesz.blog.hu/api/trackback/id/tr314302561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása